Friesland: ûntdek Snits mei in skûtsje

Friesland is bij uitstek dé watersportprovincie van Nederland. Met het Fries arrangement krijgt u een unieke belevenis van Friesland. Bij ontvangst op een authentiek Fries skûtsje ontvangt u een heerlijke kop koffie met een typische Friese lekkernij: oranjekoek. 

 

Na uitleg van de bemanning over het varen op een skûtsje gaan de trossen los. Steek uw handen uit de mouwen en help de schipper terwijl u over de meest prachtige wateren richting Sneek vaart.

Beleef het schitterende Friesland

In de waterpoortstad aangekomen wandelt u richting het historische centrum van Sneek voor een heerlijke lunch. Daarna kunt u kiezen uit twee bijzondere musea: het Fries Scheepvaartmuseum of het Weduwe Joustra museum

 

In het Fries Scheepvaartmuseum krijgt u een veelzijdig en inspirerend beeld van de invloed van het water op Friesland en haar bewoners. 

 

Wilt u liever eens een écht Fries drankje proeven? Kies dan voor een rondleiding in de distilleerdij van Weduwe Joustra. Nergens anders smaakt de Beerenburg zo lekker als in Friesland. Dit bedrijf maakt al meer dan 150 jaar de allerlekkerste Beerenburg! 

 

Kom aan het eind van de middag bij op het skûtsje. Met een kleine typisch Friese versnapering vaart u richting thuishaven Akkrum.

 

Contact

Daarom Prego Zeilzwerven


  • Uitstekend onderhouden en gecertificeerde schepen
  • Actief meezeilen en een ongedwongen sfeer
  • U staat zelf aan het roer van het zeilschip
  • Prachtig vaargebied op de Friese wateren

“Was echt gezellig om het hele 
weekend met elkaar op pad te zijn”

Shirly, 23


“Heerlijk om tussen alle werkdrukte en hectiek weer op te laden 
tijdens het skûtsje varen in de mooie Friese natuur en cultuur.” 

Magda, 47